Microsoft Wireless Display Adapter — HDMI без проводници

Microsoft представи Microsoft Wireless Display Adapter, който може да се свърже с всеки телевизор, монитор или проектор чрез HDMI и да предава образа върху екрана на смартфон, таблет или лаптоп, поддържащ Miracast - стандарт за безжично предаване на мултимедийни сигнали.

Устройството изглежда максимално просто - малък черен донгъл с HDMI щепсел и USB от другата страна, осигуряващ захранващата енергия.

За работата му е достатъчно да свържете двата конектора в съответните гнезда и да превключите телевизора за възпроизвеждане от свързания вход, да свържете с Wireless Display Adapter съвместим смартфон, таблет или лаптоп чрез Wi-Fi и картината ще се появи на екрана.

Стандартът Miracast поддържа висока скорост на работа, видео с резолюция до 1920x1200 пиксела и 5.1-канален Dolby AC3 звук. За да се осигури работата обаче е необходимо използването на Wi-Fi. До момента се поддържа видео до 4K-резолюция.

Устройството ще бъде полезно не само за свързването без кабели към лаптопа, но и за презентации, особено когато говорителите и техните устройства постоянно се сменят. Също така, това е много удобно например ако искате да разгледате заснетите от вас снимки на домашния си телевизор или да гледате филми, намиращи се на мобилното ви устройство.

Цената на Wireless Display Adapter ще бъде $ 59,95.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини