Второ тяло е открито в наводнена Мизия

 
Второ тяло е открито днес в наводнения град Мизия, съобщи за Дир.бг и.д. окръжен прокурор на Враца Силвия Миленкова.
Откритият труп е на мъж. Той е намерен тази сутрин от разследващи полицаи, а сигналът е приет от дежурния прокурор във Враца.

"Образувано е досъдебно производство, което има за цел да установи какви точно са причините за смъртта", уточни Миленкова.

Така, по нейните думи, досъдебните производства във връзка с наводнението в Мизия стават три.

По-рано бе образувано досъдебно производство за смъртта на първата жертва на потопа в града. Тялото на мъжа беше открито в наводнената му къща.

Вчера Районната прокуратура в Оряхово се самосезира и образува досъдебно производство за причиняване на наводнение по непредпазливост. Държавното обвинение започва спешна проверка за причините, довели до потопа, като тя е разпоредена на разследващите органи на Областна дирекция на МВР във Враца.

Прокурор Миленкова уточни, че е възможно в рамките на разследването трите досъдебни производства да бъдат обединени.

Водата в Мизия бавно спада

В наводнените квартали в Мизия водата се оттича бавно, въпреки че нивото на река Скът спада значително, съобщи БНР.

В бедстващия град има улици, къщи и дворове, в които водният стълб е над един метър. На други места се е отдръпнала изцяло. Калната вода носи боклуци, покъщнина, тела на удавени животни и остър мирис на блато и мърша.

"Няма потвърден нито един от сигналите за мародерства", посочи директорът на Областната дирекция на МВР във Враца комисар Иван Кирилов. От вчера жандармеристи пазят къщите на хората.

И днес спасителните екипи продължават първоначалния оглед за пораженията от бедствието. Социални работници работят на място с пострадалите за попълване на молби за еднократна финансова помощ от Министерството на труда и социалната политика.

От БЧК пък са организирани четири пункта за раздаване на минерална вода, суха храна и одеяла.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини