Мария Капон: Съставът на кабинета е тест за бъдеща широка коалиция между комунисти и демократи

Съставът на кабинета отдавна е достояние на пресата, което показва, че е реден със знанието на повече хора, а не самостоятелно. Не искам да се спирам на персоналния му състав, но прилича на тест за широка коалиция – смес между комунисти и демократи. Това каза председателят на Единна народна партия г-жа Мария Капон след представянето на служебния кабинет от президента Росен Плевнелиев.

Две са най-важните задачи пред новото служебно правителство, каза още Мария Капон. Първо, провеждането на честни избори и второ – партньорското споразумение за парите от ЕС, което технически е започнато от предишния кабинет. Разбира се, другата най-важна задача е бюджетната процедура, която е започната и най-вероятно ще завърши в следващия кабинет, допълни още тя. Според Мария Капон, тъй като служебният кабинет е безотчетен пред парламент за това трябва да е два пъти по-прозрачен от редовен кабинет. Той трябва да докаже, че думите на Плевнелиев пред протестиращите са намерили веществен политически израз.

Много е важно да има подкрепа за стабилността на институциите в държавата и приемственост по националните приоритети. Това значи контрол и безпристрастно поведение на МВР, активна позиция в отношенията с Брюксел, консервативна финансова стабилност и да не четем всеки път за генерал Гурко, когато трябва да определим Путин за агресор, каза още председателят на Единна народна партия.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини