Вижте червения събор на Бузлуджа (видео)

Времето се смили за десетките хиляди симпатизанти на БСП, дошли от всички краища на България на Бузлуджа. Историческият връх за поредна година събра привържениците на социалистическата идея. Митингът-събор премина под надслов: „Силна БСП - единна левица“.
Пръв от трибуната се изказа лидерът на ПЕС и досегашен водач на БСП Сергей Станишев, който заяви, че е убеден, че на 5 октомври ще се докаже, че левицата е силна. „Сега сме свидетели, че вече има негласна коалиция между президента, ГЕРБ и ДПС, тази коалиция е израз на задкулисието, сделка за политически и икономически интереси на гърба на хората“, каза Станишев в емоционалната си реч.

След него от трибуната се изказаха още Георги Анастасов от партия Български социалдемократи и Вероника Делибалтова от Младежкото обединение на БСП. По време на тържествата, наградата за журналистика „Георги Кирков – Майстора“ бе присъдена на Александър Симов.

Последен взе думата новият лидер на БСП Михаил Миков. „Лявата идея е кауза. Бузлуджа е знаме високо в планината, но и символ на нашето единение и сила да преодолеем трудностите. Октомври не е бой последен, а битка по пътя за една по-добра и по-искрена България. Убеден съм, че спечелим тази битка напук на десницата и напук на всички, които се борят срещу лявата идея", заяви обяви Миков от Бузлуджа.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини