Украйна не гарантира сигурността на малайзийските експерти

Малайзия иска незабавно да получи достъп до мястото на катастрофата, заяви министърът на транспорта Лю Тьон Лай, цитиран от ДПА и ИТАР-ТАСС.

Украинското правителство е заявило, че не може да гарантира безопасен коридор за 113-те малайзийски експерти, които трябва да стигнат до мястото на катастрофата на самолета, заяви министърът, който се намира в Киев от вчера.

В района има различни сепаратистки формирования без ясна структура на командването, добави Лю.

Той изрази и безпокойство за предпазването на мястото на катастрофата от намеса.

"Малайзия е дълбоко обезпокоена, че международният екип де факто не може да стигне до мястото на падането", заяви министърът. Премиерът Наджиб Разак поиска телата на загиналите малайзийски граждани да бъдат изпратени в родината им преди края на Рамазана.

В същото време постоянният представител на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че руската страна е внесла в Съвета за сигурност собствен проект за резолюция. В него се набляга на безпристрастността на разследването на катастрофата под егидата на Международната организация по гражданска авиация на ООН (ИКАО), уточни Чуркин. Във внесения от Австралия документ е имало някои неясноти, мотивира се той и заяви, че акцентът върху безпристрастността "е единствената разлика".

Източник: http://news.ibox.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини