Ракета удари израелска бензиностанция

Няколко души бяха ранени, след като ракета, изстреляна от ивицата Газа, улучи бензиностанция в град Ашдод, в южен Израел.
Бензиностанцията се запалила, което предизвикало няколко експлозии. Една от жертвите е в критично състояние, съобщи израелското радио, цитирано от Франс Точният брой на ранените не се съобщава все още.

Един палестинец бе убит тази сутрин в дома си в Газа при въздушен удар в четвъртия ден на офанзивата на израелската армия в ивицата Газа, съобщи медицински източник, цитиран от Франс прес и БТА. 
Говорителят на службата за спешна помощ Ашраф ал Кудра каза, че жертвата е 33-годишен мъж от квартал Тел ел Хауа. Петнайсет удара бяха извършени в този квартал, посочиха очевидци. 

От началото на израелската офанзива около 90 души бяха убити в ивицата Газа, а ракетите от палестинския анклав срещу територията на Израел не спират. 
Според израелската армия около 184 ракети са били изстреляни от Газа вчера, от които 44 са били прехванати от системата за противоракетна отбрана "Железен купол". 

Американският президент Барак Обама заяви в телефонен разговор на израелския премиер Бенямин Нетаняху, че се опасява от ескалация на конфликта между Израел и Хамас и предложи своето посредничество за постигане на примирие.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини