Борисов: Никакъв кабинет в това НС, избори през септември

Абсолютна спекулация е, че обсъждам създаването на експертен програмен кабинет в този парламент, обяви Бойко Борисов. Той иска избори в средата на септември.
В профила си във Фейсбук той коментира появилите се неофициални коментари, че в централата на БСП замислят такъв вариант. На фона на това бяха отложени планираните за днес консултации между партиите за дата на предсрочните избори. От левицата обявиха, че ще инициират консултации до края на седмицата.

"ГЕРБ винаги управлява сам и не влиза в никакви коалиции. Изборите и народът определя кой как управлява, а не задкулисно политиците да го решават. Сега БСП иска панически да се спасява и лансира лъжи, че готвим общ кабинет. Подобен вариант не е състоятелен, защото всеки изгубен ден ни тласка към колосална катастрофа. Ние отиваме на избори сами и не участваме в задкулисието", написа Борисов в социалната мрежа.

По-късно той даде пресконференция, на която определи като спекулация и твърдението, че обсъжда коалиция с БСП. Попитам дали е ухажван от левицата за съвместно правителство, Борисов отговори, че вече е много стар да го ухажват.

Той отново заяви, че БСП, ДПС и „Атака” "безпардонно и брутално" са нарушили споразумението на КСНС и вместо да се насрочат избори, започнали "да си приемат Закона за МВР", да сменят министри и зам.-министри и да подписват договори в енергетиката за 20 г. напред.

Борисов беше категоричен, че при тази катастрофа, която в последните дни се стовари върху България, е категоричен, че изборите трябва да са в средата на септември.

Той призова останалите партии да ги насрочат за тогава, макар да уточни, че все пак би се съобразил с всяка дата.

Бившият премиер коментира, че не виждам смисъл да се включва в консултации за бъдещо управление, защото първо трябва да спечелят изборите, цитира го БТА.

Никой не ни гарантира, че ще го спечелим, важно е и с какво мнозинство, както и Реформаторският блок, АБВ, ББЦ колко хора ще вкарат, поясни той и добави, че ако на предсрочните избори са втора или трета политическа сила, "ще си подвие опашката и ще си стои в опозиция".

По повод решението на лидера на БСП Сергей Станишев да напусне парламента и да стане евродепутат, Бойко Борисов коментира лаконично, че това е работа на левицата и той не се бърка.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини