Михаил Константинов: Следващият премиер не трябва да се казва Борисов или Станишев

"Вътрешно политическите неразбории и скандали са довели до това България да загуби част от кредитния си рейтинг, което бърка в джоба на всеки от нас, вдигат се лихвите по нашите кредити. Политиците да си опичат акъла, тъй като със своите действия водят до обедняване на народа". Това заяви математикът Михаил Константинов в предаването "Събуди се..." по Нова телевизия.
Той определи като "дивотия" идеята за избори през август, когато е най-ранната възможна дата. "Хората искат да си починат, отиват на море, а ние ще ги заливаме с политика", коментира още Константинов.

По думите на математика в момента ситуацията е много объркана и при евентуални избори може би в парламента ще влязат АБВ, някои от националистическите партии и "България без цензура". "Вероятно ще има правителство, излъчено от център-ляво, център-дясно или голяма коалиция, която ще включва БСП и ГЕРБ", подчерта още Михаил Константинов. Той не прогнозира как ще се казва новият премиер на България, но заяви, че не трябва да носи името Сергей Станишев или Бойко Борисов.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини