Към Земята лети Антихрист (видео)

Срещата на земните обитатели с Антихрист ще се състои още този уикенд – в нощта на 7 срещу 8 юни. Страшното име е дадено на метеорит, който ще прелети на безопасно разстояние от нашата планета, което два пъти превишава дистанцията от Земята до Луната.

Учените отбелязват, че Антихрист силно ги е озадачил, тъй като диаметърът му е 325 метра, а е забелязан едва на 23 април – месец и половина преди приближаването му към Земята.

Гигантското небесно тяло, появило се в обекта на телескопа на НАСА буквално от нищото, е шашнало учените.

"Размерите му десет, че и двадесет пъти превишават размерите на челябинския метеорит", отбелязва астрономът Боб Берман и подчертава, че хипотетичен сблъсък на Антихрист със Земята може да се сравни с взривовете на атомните бомби в Хирошима и Нагасаки, само че ще се отдели хиляда пъти повече енергия.

Учените отбелязват, че Антихрист може да се наблюдава с мощни телескопи още сега, а астрономите обещават да проведат онлайн транслация в момента на максималното му сближаване със Земята. Антихрист ще бъде най-близо до нашата планета в 0:56 ч. в събота срещу неделя, макар че няма да имаме удоволствието да го наблюдаваме дълго – скоростта му ще достига 14 км в секунда.

Независимо че дори по време на метеорен дъжд голяма част от отломките изгарят в земната атмосфера и не долитат до повърхността на планетата, появата съвсем близо на астероид като Антихрист разтревожило учените. Според мнозина това е свидетелство за неспособността да се прогнозира падането на големи метеорити върху Земята.

Източник: http://www.snews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини