Точкова: Достойна съм за Главен съдебен инспектор

Теодора Точкова

„След изслушването пред правната комисия смятам и двете ни кандидатури за изключително достойни“. Това коментира председателят на Административен съд-Хасково Теодора Точкова относно номинациите за Главен съдебен инспектор за България. Хасковският магистрат е единият кандидат, а другият - Вера Чочкова, която е наказателен съдия в Софийски градски съд. Те са издигнати от Съюза на съдиите в България и бяха изслушани в сряда. И двете имаме своите преимущества и качества, смята съдия Точкова.

„Като мое предимство намирам това, че съм доказала във времето, че мога да ръководя хора, мога да работя с колектив“, допълни тя.

В неин плюс са резултатите от социологическо проучване, в което всички които имали досег с нашия Административен съд, са дали положителна оценка за работата на институцията. Като предимство Точкова подчерта и факта, че делата се гледат бързо, в срок.

Номинациите ще бъдат гласувани най-рано на 19 юни от народните представители. Точкова не се ангажира да каже какви са й шансовете да бъде избрана именно тя. За да бъде избран Главен съдебен инспектор единият от кандидатите трябва да бъде подкрепен с гласовете на две трети от народните представители.

 

Анета Кутелова

Вера Чочкова от Софийски градски съд
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини