Рахнев „разпъна“ пиеса за „Пинокио“

Пиесата „Кукувица“ на драматурга на Хасковския куклено-драматичен театър Елин Рахнев ще премира в Хасково тази вечер най-малката трупа на Театралната школа при Младежки център.

Театралите от „Пинокио“ са на възраст между 9 и 14 години.

Началният час на представлението е 18 в Голямата зала наМладежкия.

Кукувицата“ в оригиналния си вариант е разработена с по-малко образи, но за да се включат повече деца от театралната школа авторът й буквално я е “разпънал“. 

Като цяло обаче сюжетът позволявал това и не се наложило да се правят кой знае какви промени, разказа ръководителят на Театралната школа Румяна Георгиева.

Действието се развива в училище. Един от учениците всеки ден закъснява за час. За да се оправдае започва да си измисля разни истории, които стигат до небивалици. В началото естествено никой не му вярва, но малко 

по малко историите му стават „заразни“ и в тях влизат съучениците му, учителката и дори директорът на училището. Оказва се всъщност, че не момчето, а баща му е автор на измислиците.

Пиесата развива въображението и е една безкрайна приказна истина, че на каквато и възраст да е човек щипка необичайност не би му дошла в повече.

С „Кукувица“ школа „Пинокио“ ще участва и в 15-ото издание на Международния театрален фестивал във Варна “Приказка за теб“.

На феста, който започва другата седмица,  младите актьори от Хасково ще играят и пиесата“ Албена“.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини