Хиляди запалиха свещ в памет на прегазеното от джип дете

Хиляди старозагорци покриха със свещи и цветя мястото в центъра на Стара Загора, където снощи бе прегазен от джип 4-годишният Паоло.
Инцидентът стана около 19 часа, когато шофьор на "Ленд роувър" влязъл в кръстовището на ул. „Кольо Ганчев” с ул. „Цар Симеон Велики”, която е пешеходна зона, и направил забранена маневра – обратен завой наляво. В този момент той блъснал детето, което карало велосипед. Паоло е бил с родителите и сестричката си близначка.

В социалните мрежи хората веднага се организираха за протест „Спрете убийствата на пътя” и се събраха в 10 ч. на мястото на трагедията, за да покажат своята съпричастност към близките. Те настояха за справедлив съдебен процес срещу шофьора.

Хората искат и да бъде затворена ул. "Кольо Ганчев" откъм пешеходната зона. Към момента тя е свободна за движение на автомобили и изключително натоварена, коментираха шофьори.

Деца с цветя излязоха от близкото училище. Те разказаха пред БНР, че неведнъж са ставали свидетели на преминаващи с висока скорост автомобили, и че родителите им са казвали да внимават, защото дори на пешеходната зона не е безопасно.

Цветя положи и кметът на Стара Загора Живко Тодоров, предаде БТА.
Той коментира пред "Фокус", че на две места е обозначено, че пешеходната зона е забранена за автомобили. Кметът определи поведението на шофьора като истинска арогантност на пътя.

Тодоров заяви, че улицата, на която загина детето, ще бъде затворена веднага за движение на автомобили.

“Ще прибегнем към крути мерки. Ще направим оглед на всички пространства, в които децата играят и майките се разхождат и ще ги ограничим, защото явно в България начинът да се решават нещата е с крайни мерки. Когато отсъства налагането на закона, когато органите, които трябва да контролират нехаят, се стига до подобни трагедии”, каза още той.

По думите му наказанията са прекалено малки за подобни престъпления.

По инициатива на администратора на Фейсбук групата "Истината за Стара Загора" Йордан Йорданов започна подписка с искане за промяна на транспортната схема в центъра на Стара Загора.

"Семейството на бизнесмена Иван Иванов е чакало 16 г. рожбите си", разказа областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, която снощи е била на мястото на злополуката.

Шофьорът е 45-годишният строителен предприемач Георги Сапунджиев, който живее в старозагорското село Змейово.
Той е задържан. От полицията ще поискат мярката за неотклонение да бъде 72 часа.

Пробите му за алкохол и употреба на наркотични вещества са отрицателни, съобщиха за Дарик от пресцентъра на полицията.

Срещу него е образувано предварително производство. Назначени са и експертизи.

Предстои повдигането на обвинение по член. 343 от Наказателния кодекс.
То гласи, че при управление на моторно превозно средство е нарушил закона за движение по пътищата и е причинил смърт. Предвиденото наказание е от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини