Жива верига чака новия директор на Спешна помощ

Новият шеф на Спешна помощ-София не се появи тази сутрин на работа, където го чакат със закана да го спрат с жива верига.
Вчера здравният министър Таня Андрева обяви, че назначава за и.д. директор досегашния шеф на Националната здравна инспекция за Софийска област д-р Александър Златанов.

Тази сутрин част от работещите излязоха пред на Центъра за спешна медицинска помощ с идеята, когато той се появи, да направят жива верига и да го спрат.

Те отново настояха досешният директор д-р Георги Гелев да остане на работа, защото на него дължат подобренията в Спешна помощ, добри условия на труд, ремонти и добра организация.

По-късно протестиращите решиха, че няма да се събират пред Министерството на здравеопазването, а ще останат пред спешния център.

На среща с д-р Таня Андреева вчера беше договорено да бъде възстановен телефон 150, лекари от няколко столични болници да дават дежурства в центъра за спешна помощ, а глобите за фалшиви повиквания на линейки да бъдат увеличени.
Медиците обаче не са доволни от срещата.

Според лекарите и медицинските сестри предложените промени от Андреева са добри, но те са в необозримо бъдеще и никакви настоящи реформи не се очертават.

В същото време от Асоциацията на работещите в Спешната помощ отново изразиха подкрепата си за здравния министър и намеренията й да оптимизира работата в спешните центрове.

Председателят на асоциацията д-р Десислава Кателиева заяви пред БНР, че тя и колегите й не искат оставката на Таня Андреева, защото сериозният проблем е в остарялата нормативна система.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини