Зелените: Мафията директно си вкара хора в Европейския парламент

Мафията директно си вкара хора в Европейския парламент. В това са убедени представителите на „Зелените”, които коментираха очертаващите се резултати в евроизборите.

Емил Ралев, шестият от листата на ГЕРБ, е много близък с ТИМ и лобира да бъде затворен Търговския регистър например, подчерта  лидерът на листата на „Зелените” и разследващ журналист Атанас Чобанов в сутрешния блок на bTV.

Бареков не е представител на Христо Ковачки сега, а на „гнилата ябълка” КТБ, добави Чобанов. Но връзката с „Лидер” е очевидна – втори в листата е Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО, които на предишните избори бяха в коалиция с „Лидер”.

При БСП връзката след Бобов дол е очевидна – като четвърта ще влезе Достена Лаверн, която е дъщеря на Мария Пиргова, която беше заместник-председател на „Лидер” на Христо Ковачки. Знаем, че Станишев няма да влезе, така че г-жа Лаверн отива в Брюксел.

За вчера „Зелените” са подали общо 13 сигнала за изборни нарушения. Станахме свидетели на истинска „феодализация” при тези избори, съгласни са от по-малките партии.

Същата теза изказа и говорителят на блока Радан Кънев. Той посочи, че след тези избори целта на Реформаторите е максимално бързо да има избори и „да бъде изтрита самодоволната усмивка на Местан” заради купения вот. Разговори с „България без цензура” не водим категорично, каза Кънев, но не уточни има ли такива с ГЕРБ.

В ранните часове на този ден станахме свидетели как Станишев и Местан внушават, че Реформаторският блок няма да влезе в Европейския парламент. А дори само с гласовете от чужбина ще влезем в ЕП, убедено заяви Кънев.

На въпрос дали е било грешка да се сложи за водач на листата на Реформаторите Меглена Кунева, Кънев коментира, че преференцията е била много важна за избирателите на десните. Светослав Малинов има много преференции, но нямаме точни данни, уточни лидерът на ДСБ.

Като резултати Реформаторският блок все още е много нов за избирателите. Деморафията ни се отключва към децата и внуците на старите сини избиратели, а това беше съществена част от кампанията, заяви Кънев. На половин милион души дадохме алтернатива и им показахме, че са представени, добави той.

Предупреждавах БСП, че ако продължава да действа с мисъл да държи управлението на всяка цена, ще дойде съкрушителен шамар още на първите избори, които предстоят, припомни Радан Кънев.


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини