Ало измамници налазиха Люба Кулезич

Измамници са опитали да извъртят номер на журналистката Люба Кулезич. Водещата на "На светло" по Нова телевизия е получила съобщение на мобилния си телефон "Спешно, обади ми се!". Това разкри в предаването "Събуди се" колегата й Васил Иванов.
Този вид измама все повече набира скорост у нас като съобщенията се изпращат от мобилни оператори в Босна и Херцеговина, Украйна, Конго и др. Обаждането на един такъв номер или връщането на есемес варира от 1,20 до 70-80 лева, коментираха получатели на това съобщение и специалисти.

В полицията обаче единици подават сигнали за подобен вид измама. "Правим проверка сигнал на едно семейство - мъж и жена, които са получили два есемеса - единият от Украйна, а другият от Конго. Справката в мобилния оператор сочи, че от единият телефон има около 1000 изходящи смс-а, а от другия около 800. Измамите се усъвършенстват . Това е дистанционно престъпление и е трудно за разкриване. Съветвам хората, когато няма информация за адресанта на съобщението да не отвръщат", коментира главен инспектор Златка Падикова.

Жертви на класическата измама за болен роднина пък са главно по-възрастните пенсионери. "От 60 жертви на измами, 40 са над 80 годишни", уточни Падикова. Васил Иванов пък припомни, че баба се е обесила, след като дала на бандитите спестяванията на сина й, който работил в Англия и събирал за къща. "Жената не успя да преживее, че е дала парите на детето си на измамници и сложи край на живота си. Много мъка причиняват тези хора", категоричен е Иванов

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини