1 600 доброволци подкрепиха кампанията на бТВ, за да почистят Момчилград

Над 1 600 доброволци от Момчилград се включиха в кампанията на бТВ „Да изчистим България за един ден”. Общото количество на извозения боклук е над 35 тона. В най-масовата обществена проява освен граждани участваха неправителствени организации, ученици, представители на общинската администрация, на държавни институции.
Кметът Акиф Акиф поздрави момчилградчани за активното им участие в инициативата на бТВ, която се проведе за четвърта поредна година. Със собствени ресурси служители на местната администрация изчистиха пет нерегламентирани сметища на територията на общината.

Малките еколози от ЦДГ „Зорница” почистиха улиците в района на детската градина и междублоковите пространства в многолюдния квартал „11”. Възпитаниците на местното духовно училище успяха да съберат десетки чували с отпадъци от дерето край стадион „Родопи”. Доброволци от ПГ по ТХВП „Св. Св. Кирил и Методий” за поредна година се включиха в инициативата, като направиха оборка на стълбите в района на лесопарк „Момчил юнак”. С активно участие се отчетоха и стотици живущи по кварталите, чиито жилища са регистрирани по Закона за етажна собственост.

Лошо време попречи на учениците от селата Равен и Нановица да почистят района около тракийския комплекс Татул.

Възпитаниците от ОУ „Д-р Петър Берон” почистиха Еленовото стопанство „Студен кладенец”. Те имаха възможност да видят на живо благородни елени и заселените по проекта „Новото тракийско злато” зубри.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини