Посланикът на Турция посети Момчилград

На първо официално посещение в Момчилград пристигна новият посланик на Р Турция у нас Негово Превъзходителство Сюлейман Гьокче. Той бе придружаван от генералния консул в Пловдив Шенер Джебеджи.

В рамките на визитата на посланика в Момчилград се проведе дискусия с участието на кмета на общината Акиф Акиф и екипа му и с представители на местния бизнес. На организираната от община Момчилград опознавателна среща присъстваха още общественици, хора на изкуството, експерти от различни сектори и области.

Посланикът на Р Турция увери, че ще работи за привличане на инвестиции, които да доведат до развитие на бизнеса в Момчилград и България. По време на срещата в общинската администрация кметът Акиф Акиф запозна гостите с основните приоритети в работата на администрацията за следващите години. С реализирането на проекти в сферата на здравеопазването, социалните дейности, образованието и спорта, Момчилград ще бъде по-привлекателен за инвеститори, отбеляза градоначалникът. В края на срещата Акиф Акиф подари на дипломата картина на родопчанка от известния художник Камбер Камбер.

Придружавани от ръководството на община Момчилград, Н. Пр. Сюлейман Гьокче и генералният консул Шенер Джебеджи положиха цветя пред паметника на жертвите на тоталитарния режим в центъра на Момчилград.

По-късно гостите разгледаха част от забележителностите на града, след което се запознаха с учебния процес в местното духовно училище.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини