„Хасково” с бронз след инфарктна победа над Нафтата

Женският баскетболен тим на Хасково спечели бронзовите медали в НБЛ след инфарктен мач с „Нефтохимик”, завършил с резултат 77:74.  Това е втора среща в серията, хасковлийки я затварят с 2:0. Днешната драматична среща в зала „Дружба”, изпълнена с обрати и инфарктен край бе наблюдавана от предана публика, сред която бе и министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Гостите от Бургас започнаха силно и бързо взеха преднина в резултата. Хасковлийки усещаха липсата на най-силната баскетболистка на тима Уолтия Рол, която напусна тима и вече ще играе в NBA. След първите 10 минути авансът на Нефтохимик бе цели 16 точки. До почивката обаче домакините се съживиха и започнаха да топят разликата, за да стигнат до равенство само след 10 минути – 41-41 на полувремето.

 Баскетболистките от „Нефтохимик”  изиграха страхотна трета четвърт и пак се откъснаха напред с комфортна преднина, този път от 17 точки. Хасковлийки отново започнаха да топят преднината и малко преди сирената разликата беше само 2 точки. Домакините продължаваха да не се отказват и минута преди края Корин Адамс даде точка аванс на тима при 75-74. Отборите си размениха по няколко грешки, а 12 секунди преди края Адамс бе фаулирана и вкара два наказателни удара, за да направи разликата 3 точки, оформяйки крайния резултат.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини