Източват язовир за телата на удавеното семейство

След като претърсването с лодки не даде резултат, язовира ще бъде източен

Язовирът край банското село Винево ще бъде източен за да бъдат открити телата на останалите 3-ма от семейство Рамадан, които в четвъртък вечерта бяха пометени с колата си от моста на селската рекичка Демерджи Дере. Смазаният семеен опел изплува празен в петък сутринта, а мащабното претърсване доведе до откриването само на 55-годишната Ресмие Рамадан. Все още в неизвестност са съпруга и Мюмюн, дъщеря и Ширин и 4-годишния й внук Мерт.


Днес издирването продължи с 300 доброволци от 6 села, половин дузина екипи на пожарна и полиция, плюс 4 багера осигурени от община Минерални бани. Бе обходен всеки метър от коритото на рекичката Демерджи дере. Лодки претърсваха виневския язовир, където се влива рекичката. Тела не бяха открити. Тъй като няма къде другаде да са, към 16 часа бе отворен изпускателния кран на язовира. 150-декаровия водоем ще бъде източен, ако се наложи и до дъно, за да се открият удавените. Макар че се брои за микро, водоемът съдържа хиляди кубици вода, а в средата стига до над 20 метра дълбочина. Идеята да бъдат привикани водолази от Кърджали бе изоставена, заради голямата размътеност на водата вследствие на пороите от проливните дни. Не по-малко от три лодки обхождаха днес периферията на виневския язовир, но сондажите с пръти до дъното не дадоха резултат.


Припомняме, че около 22.30 часа в четвъртък, 24-ти април, колата на семейство рамадан потеглила от родното Винево към насотящото им местожителство гр. Кърджали. По време на преминаването на моста, автомобилът е бил засечен от приливна вълна от вода, кал и дървета и отнесен в реката, заедно с всички в него.


Сред претърсващите обаче набира популярност и друга версия-че автомобилът въобще не е уцелил моста а е бил отнесен преди това. Възможно е да е станало и не по вина на шофьора. Дори при скромната скорост от 50 км/час, стъпването върху наводнен участък води до така наречения аквапланинг-колата става неуправляема и се хлъзга в произволна посока. В подкрепа на подобна версия е и факта, че металните парапети на моста са непокътнати, което би било невъзможно ако през тях се е претърколил лек автомобил.
Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини