Превозвачи се топят на 112 за пътници с контрабандни цигари

снимка:Митница Свиленград

Истинска война се разгаря между превозвачите, които се топят един друг на спешния телефон 112 за пътници с нелегални цигари, съобщиха източници на Haskovo.net. По неофициална информация враждебните действия срещу конкурентите вървят от две седмици.

Като потвърждение на информацията е и съобщението от агенция Митници за поредния автобус, спипан на Капитан Андреево с пътници, пренасящи контрабанда папироси.

Сред тях е трафикантка-рецидивистка от Хасково, която е на крачка от затвора след като за пореден път беше спипана с цигари без бандерол. В личния багаж на пътуващата в кърджалийския рейс 55-годишната Рафие проверяващите открили 498 кутии с акцизната стока. По случая е образувано бързо досъдебно производство. При проверката се оказало, че хасковлийската е в изпитателен срок по условна присъда за трафикантство на цигари, което означава, че вероятно ще отиде зад решетките.

Още две бързи производства срещу жени от същия автобус за контрабанда на цигари са образувани в Митница Свиленград. Те са срещу 46 годишната хасковлийка Евгения Х. и Лиляна Д. от Асеновград, на 58-години.

Скрити из куфарите им между дрехи и пакетирани храни проверяващите измъкнали съответно 479 и 500 кутии безакцизни цигари.

От митницата обясниха, че бързите производства срещу трите жени са заради пазарната стойност на цигарите, надхвърляща три минимални заплати.

В кърджалийския автобус повечето от пътниците са имали нерегламентирано количество папироси. Съставени са още 10 акта на пътници, които са пренасяли общо 1879 кутии цигари без акцизен бандерол.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини