Момче намушка 20 съученици в САЩ

Hай-малко 20 ученици бяха намушкани в гимназия в американския щат Пенсилвания, предаде Би Би Си.Извършителят е техен съученик и е задържан. Полицията не съобщава подробности за него, както и за мотивите му. Знае се само, че е на 16 години. Ранените са на възраст между 14 и 17 години. Сред жертвите на атаката има и двама възрастни.

Според Си Ен Ен 7 деца са с опасност за живота, а според Ройтерс - 9. Те са намушкани в областта на гръдния кош или корема. Някои са изгубили много кръв и са били отнесени в болница с хеликоптери.

Полицията в Мюрисвил, близо до Питсбърг, била извикана около четвърт час след началото на учебните часове. Нападението било извършено в няколко класни стаи, както и във фоайето на първия етаж. “Видях деца, облени в кръв, да тичат с писъци навън”, разказва очевидец на 17 г.

Занятията в началните училища са били отменени, безопасността на учениците от средните училища и гимназиите е осигурена, се казва в съобщение на местните власти.

Губернаторът на Пенсилвания Том Корбет обяви, че е наредил на щатската полиция да окаже помощ на местните власти. “Шокиран съм и натъжен от новината. Като родител и дядо мисля, че няма нищо по-страшно от насилието срещу деца”, заяви Корбет.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини