Хасковски ММА-боец със злато на републиканско, млати наред

Денислав Сурчев (вляво) по време на боевете в Пловдив

Хасковският ММА-боец Денислав Сурчев се окичи със златен медал от републикански шампионат в София. С успеха си 17-годишният състезател от местния клуб „Цербер“ продължи победния си спортен рейд.

На състезанието в столицата от края на миналия месец Денис е мерил сили с десетима опонента от своята категория – 78 кг до 18 г. В надпреварата пък са участвали над 100 души. Хасковлията е изиграл общо четири срещи, в които е доказал шампионския си дух.

„След отличното представяне в София, младата надежда от Хасково, бе поканен на 7 март в Пловдив да участва в поредната професионална гала вечер по ММА", разказа треньорът му Петьо Сурчев. Спортната зала на Пловдивския университет била пълна до краен предел, както винаги при събития от този ранг. Имало бойци от Румъния, Гърция и България. Между 7-те професионални срещи се провел и боя по аматьорския правилник - 2 рунда по 3 минути, на нашият представител Денислав Сурчев. Той бе повече от убедителен и победи противника си от Димитровград със задушаващ „Триъгълник” още в 1-вия рунд, разказа още треньорът.

Това бе и първия бой в клетка за Денис. Следващото представяне на хасковските ММА бойци ще бъде на състезание на 12 април в Стара Загора.

Анета Кутелова

Младият шампион с треньора си Петьо Сурчев
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини