Бомба в пакет получи частен съдебен изпълнител. Взривиха я

Пакет с бомба бе взривен контролирано в офис на частен съдебен изпълнител в Пловдив, където е бил хвърлен от неизвестни засега лица.

Взривното устройство е било хвърлено през витринно стъкло на партерния етаж в бизнес сградата на ул. "Четвърти януари" в града, съобщиха пред Дарик радио от полицията.
Сигналът е подаден към 15.30 часа вчера следобяд.
За късмет служител, който работел извънредно в офиса, видял съмнителния кашон и стърчащите от него жици и се обадил на съдия-изпълнителя. Той веднага извикал полиция и за минути районът около Хуманитарната гимназия бил отцепен от униформени. До пристигането на спецполицаите - експерти по взривовете, всички хора от близките сгради са били евакуирани, съобщи "Стандарт".
Малко по-късно бомбата е била обезвредена.
Офисът, в който е хвърлена бомбата, е бил на известния в Пловдив частен съдебен изпълнител Петко Илиев. Последно той разпродаваше конфискуваното имущество на сина на ромския бос Цар Киро - Кирил Рашков.
Работил е и по дела на един от най-големите вносители на цитруси - Сотир Янков - Дон Портокал, който преди време беше задържан заради ДДС измами, както и на строителния предприемач Стоян Александров-Джимито. Събирал е и дългове от абонати на "Топлофикация". 
Самият Илиев заяви пред Нова телевизия, че няма представа кой може да е поръчал неуспешния атентат, не бил заплашван. 
Разследването продължава, днес се прави втори оглед на мястото.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини