Училище закъса за пом.-директор, търси го от безработните

В Бюрото по труда записаха вакантна длъжност за директор


Хасковско училище закъса за помощник директор по административно стопанската дейност и обяви мястото в местното Бюро по труда. Може и да е задължително по закон, но в последните няколко години това е първата такава обява в хасковската Агенция по заетостта. Любопитното е че школото поставя като изискване висше образование със специалност „Математика и информатика”, макар АСД да не е педагогическа длъжност и да не се налага преподаване.


Вакантно АСД би трябвало да има в ОУ „Климент Охридски” понеже техният помощник директор вече е директор, макар и временен, в СОУ „Васил Левски”. Атанаска Петкова обаче е в неплатен поне за 1 година и мястото и не е свободно. Хасковската Математическа гимназия също не се нуждае от помощник по Административната част. Изненадани са и в РИО, понеже напоследък няма голямо движение точно по АСД-тата. Последното такова бе рокадата във ФСК, където на мястото на Мария Госпова седна Иван Панайотов. Мястото не бе обявено на конкурс и както обясни тогава директора Цанко Цанков, назначението става по усмотрение на директора.
Цели 15 висшисти се търсят на пазара на труда в Хасково. Сред тях са начален учител и възпитател, както и двама лекари. Единият е ординатор, другият е специалист по ЕВН. Абревиатурата няма връзка с Енергото- означава „Експерт временна нетрудоспособност” и касае хасковския ТЕЛК, където останаха под критичния минимум, след като един от комисията влезе в болница заради сърдечни проблеми.
Общо обявените работни места за тази седмица са 84, като по традиция се търсят монго шофьори, шивачки и цели 12 оператори на инсталация с изискване за средно.


Продължават да са вакантни позициите на администратор на хотел с изискване за английски език и сервитьорка с изискване за немски и турски. Любопитно е, че за втора седмица подред се търси работник за заплата 1500 лв. Миналата седмица той трябваше да е шпакловчик, този път е посочен с общото „Работници в добивната промишленост и строителството”. Поглед върху предлаганите възнаграждения показва защо част от бизнеса не може да си намери хора. Извън щедрите бон и половина, най-високата друга заплата е 500 лв. И то за учител с висше образование, за преподаване в средно общообразователно училище в Тополовград. В Хасково заплатите варират от 400 лв за боклукчии, 380 за продавачи и 340 за чистачи. 400 лв предлагат на машинни оператори в химическото производство, 415 лв за водачи на камиони и автобуси, а „приложните специалисти в медицината и фармацията” според работодателя струват само 240 лв.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини