„Хасково” с две победи по тенис на маса, на крачка от баражите

Един от хасковките състезатели (вляво)

Отборът на „Хасково” по тенис на маса постигна две победи и две загуби в първия турнир от държавното отборно първенство на „А” група за мъже. Надпреварата приключи днес в зала „Спартак” в Хасково.

Карето от юношески национали на пловдивския “Стоянстрой” (Дениз Бекир, Стефан Тодоров, Калин Кисев и Любо Митков) победи състава на “Хасково” с 4:3 в най-атрактивния мач. Домакините водеха с 2:0, но накрая допуснаха обрат и така не можаха да изненадат временния лидер на Югоизточна България. Най-драматичния двубой от тази среща, който се указа и решаващ, бе между младока Дениз Бекир и хасковлията Костадин Ангелов. След като и двамата взеха по един гейм, в третия нервите на Ангелов не издържаха и той се предаде с 18:12.

Хасковлии започнаха следващите срещи устремено, като за 120 минути игра сразиха “Стара Загора” с 4:0. Успеха постигнаха Павел Костадинов, Костадин Ангелов, Кръстан Стефанов и Кирил Господинов. В спора за третата позиция във временното класиране, домакините отстъпиха с 2:4 на “Асарел –Медет” (Панагюрище), но след това си го изкараха на “Фролош” (София) в следващия двубой, като ги смачкаха с 4:0.

Така след този кръг, пловдивчани се бетонираха на върха с 16 точки, следвани от отбора на  “Асарел –Медет” (Панагюрище) с 15 пункта. На третата позиция излезна “Локомотив” (Септември) с 14, а “Хасково” остана с 13 точки. В състезанието участваха още втородивизионните тимове на “Машстрой-Марица фест” (Пловдив) и “Оптик” (Панагюрище).

Следващия кръг от надпреварата ще се състои в Панагюрище. Там хасковлии ще имат възможност да влезнат в тройката, ако отстранят в пряк сблъсък “Локомотив”. Панагюрище ще домакинства и на баражите за влизане във Висшата лига на България на 28-29 юни.

Хасково ще бъде и домакин на Републиканското първенство по тенис на маса за ветерани. 40 отбора са дали заявка за турнира, който ще се състои от 12 до 14 септември в зала “Дружба”.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини