Финансовата изневяра

35% от хората, разчитащи на "общи каси", са лъгали партньорите си за пари. Това сочат данните от проучване, направено в САЩ.

Допитването на Националния фонд за финансово образование, обхванало 2035 американци, показва още, че 35 процента от участниците са били "парично разочаровани" от половинките си.

"Човек би си помислил, че във времето на рецесия хората, разчитащи на общи средства, ще са по-откровени с партньорите си за финансовото си състояние. Изглежда обаче, че лошите привички, установени в предишни проучвания, продължават", казва Тед Бек президент и изпълнителен директор на фонда.

Анкетата показва също, че финансовите лъжи се отразяват неблагоприятно върху отношенията между партньорите.

Три четвърти от анкетираните, които са се сблъсквали с "финансова изневяра", споделят, че тя е повлияла по някакъв начин върху връзката им. Близо половината от участниците в допитването казват, че са стигали до скандали заради лъжите за пари, а едната трета не крият, че доверието в партньора им е намаляло. Десет процента от анкетираните разкриват, че са стигнали до развод заради разочарованието от "финансовата изневяра".


 

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини