Samsung ще увеличи с 33% производството на OLED

Samsung Display, най-големият в света производител на дисплеи, планира за увеличи доставките на OLED с 33%. Така компанията ще компенсира спада в сегмента, породен от решението на Sony и Panasonic да прекратят съвместната си работа по OLED екраните.

Според публикация на тайванския портал DigiTimes.com, през настоящата година Samsung Display ще увеличи с една трета обема на производството на OLED панели. Продукцията на компанията ще се използва в широк спектър смартфони и телевизори с марката Samsung.

Анализаторите оценяват пазара на OLED панели на $450 млн. през 2014 г., в сравнение с $350 млн. през миналата година. Очаква се обаче търсенето на OLED телевизори да остане слабо. В най-скъпия клас ще се търсят течнокристални модели с Ultra HD резолюция 3840х2160 пиксела.

По данни на Digitimes Research, през четвъртото тримесечие на 2013 г. заводите на Samsung от поколение 5.5G са доставили 140 хиляди OLED подложки, което е с 30 000 повече на годишна база. Към края на 2014 г. се очаква месечните доставки на OLED подложки от Samsung да достигнат 177 000.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини