Илиян Тодоров качи записите от убийството пред Соло. Невинен съм!

Втори имейл изпрати избягалият Илиян Тодоров, който беше осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред дискотека "Соло". В него той се обръща до министъра на правосъдието Зинаида Златанова.

Тодоров отново твърди, че е невинен и прилага два качени в YouTube видеоклипа, направени от улични камери в нощта на убийството.

"Уважаема министър Златанова, позволявам си да кача във виртуалната среда пълния запис от камерите, заснели убийството пред дискотека "Соло", с надеждата, че някой магистрат, притежаващ професионален морал, чест и достойнство, ще съумее да обясни на обществото ни причината за осъждането на невинен и ще внесе яснота на какво се базира съдебното решение и от кой момент в записа е видно кой е физическият извършител на деянието. Къде се съдържат неоспоримите доказателства или в България съдим по хипотези?", пита той.

"В заключение бих искал да споделя с Вас дълбокото си усещане, че не е важно дали този или друг сходен случай ще влезе като негатив в евродокладите, а позорът в българското правораздаване", заключава Илиян Тодоров.

През декември ВКС окончателно го осъди за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров през 2009 година пред дискотека "Соло", а в средата на месеца изтече срокът, в който той трябваше да влезе в затвора.

Тодоров беше обявен за общодържавно издирване и е в ход европейска заповед за арест. От него обаче и до момента няма следа. Родителите му твърдят, че не знаят къде е. Правосъдното министерство пък допусна, че може би е в чужбина.

Това е второто видео, което Тодоров праща, след като беше осъден на последна инстанция. В първото той категорично отхвърли вината си за убийството пред дискотеката.

Сегашните два видеоклипа, изпратени до прокуратурата, са с доста лошо качество и картината показва събитията в трагичната нощ от далеч.

"На този запис се вижда боят при дискотека "Соло", как се качвам в такси и как боят продължава, след като съм тръгнал. Никъде не е заснето да вадя нож и да го използвам", пише Тодоров под първия клип.

"На този запис се вижда как свидетелят Сирет, прегърната от Мария през цялото време, е с гръб към случващото се и не би могла да види каквото и да е. В същото време тя дава показания, че е видяла проблясъци, приличащи на острие. Интересно как е успяла да ги види", пише Тодоров под втория клип.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини