Емигрантски марш по жълтите павета. Преглед на печата

„Стандарт": Емигрантски марш по жълтите павета

Емигрантите дадоха рамо на протеста срещу кабинета "Орешарски". Около 3-4000 души се събраха на жълтите павета, за да поискат оставка на правителството и нов морал в политиката. Протестът бе организиран в социалната мрежа Фейсбук и обхвана столицата и някои от по-големите градове. Част от живеещите в чужбина обявиха, че са се прибрали специално за митинга. Други съчетават завръщането за празниците с изразяване на гражданската си позиция.
"Дошли сме, за да си получим коледния подарък - оставката на това правителство", заяви Стоян, който учи и работи в Германия. Шествието бе предвождано от огромен плакат: Оставка е единственият изход. Протестиращи издигнаха лозунг: "На колко езика искате да ви кажем "оставка"?". Сред емигрантите, завърнали се за Коледа и Нова година, имаше от почти всички големи европейски градове. Най-шумна и многобройна бе диаспората от Мюнхен.

„Труд": Съдят лидер на ДСБ заради статуя на Дядото

Лидерът на ДСБ, който сложи коледна шапка на паметника на Благоев, излезе от ареста. Камери записали арестувания шеф от ДСБ край паметника на Димитър Благоев 13 "Поемам политическата отговорност за преобразяването на паметника на Димитър Благоев, но не приемам да ме категоризират като осквернител." Това каза минути след като бе освободен от ареста лидерът на ДСБ в Благоевград Калоян Ханджийски. Той бе задържан за боядисването на статуята.
Монументът осъмна навръх Коледа, изрисуван като Дядо Мраз с червен кожух, бяла брада и голям чувал с надпис "Оставка". Местните лидери на БСП нарекоха акцията "вандалщина" и оскверняване на символа на града и на партията им. Ханджийски бил разпознат от свидетели и арестуван. Охранителните камери на общината заснели как сутринта на Коледа той поставя чувала и шапка на вече оцветената статуя.

„24 Часа": Над 1.5 млн. лева събрани от "Българската Коледа"

Над 1.5 млн. лева е сумата, която бе събрана от кампанията „Българската Коледа" 2013 след края на благотворителния спектакъл, който се провежда под егидата на държавния глава, съобщиха от прессекретариата на президентството. По традиция концертът се състоя на Коледа на сцената на Народния театър "Иван Вазов".
На благотворителния спектакъл присъстваха президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Пламен Орешарски, еврокомисар Кристалина Георгиева и Георги Първанов (президент на Република България, 2002-2012).
Кампанията на "Българската Коледа" през 2013-2014 година е под надслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух".

„Монитор": Изпратихме 16,6 млн. есемеса

16,6 млн. есемесa сме изпратили за Рождество, показват данните на трите мобилни оператора у нас. Бройката им е отчетена за периода от 12 часа на обяд на 24 декември до 24 часа на 25 декември.
За въпросните 36 часа в мрежата на Мтел са изпратени повече от 6 млн. есемесa. Близо 124 хиляди от тях са изпратени през електронната страница на телекома, уточниха от Мтел. И обясниха, че коледните пожелания традиционно започват да увеличават своя брой още след обяд на 24 декември, достигат пик през целия коледен ден на 25 декември и продължават да бъдат предпочитан метод за поздрав на близки и приятели и в празничния ден след Коледа.
От Vivacom съобщиха, че в тяхната мрежа за същия период са били изпратени над 4,32 млн. съобщения.
В мрежата на Globul пък са отчетени 6,24 млн. есемесa отново от обяд на 24 декември до 24 часа на 25 декември.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини