Монтана разби Хасково в зала Дружба

Баскетболистките на „Хасково 2012” претърпяха пагубна загуба от отбора на „Монтана 2003” при домакинство в зала „Дружба”. Мачът завърши 57:72 точки в полза на гостенките.

Момичетата на треньорката Елена Станкова започнаха двубоя самоуверено и поведоха в първата част, която завърши с 18:16 точки. През втората част гостенките бързо дръпнаха в резултата и взеха преднина. Така преди почивката те водеха с 5 точки. В третата част баскетболистките от Северозападна България показаха надмощие и дръпанха още повече в резултата. С реализация на бързи атаки и точни попадения в третата част поведоха с 20 точки и резултата бе 34:54 в тяхна полза. Четвъртата част за тима на „Хасково 2012” започна обнадеждаващо с две последователни тройки на Катерина Рудева и Биджони Рийвс. Те постопиха разликата, но гостенките бързо се мобилизираха и продължиха с бързите атаки, на които хасковлийки не успяха да противодействат. Баскетболистките на „Монтана 2003” и в последната част водеха убедително с 16 до 19 точки преднина. Така хасковлийки загубиха мача с 57:72 точки.

Това е втора победа за отбора на Монтана в този полусезон от Националната баскетболна лига за жени. В първия мач те надделяха с 66:56. С днешната победа „Монтана 2003” се подрежда на второ място във временното класиране, а „Хасково 2012” – на пето от седем отбора.

Хасковлийки се включиха в Европейската баскетболна седмица на Спешъл Олимпикс 2013 „Баскетбол за всички”. Целта на инициативата е да насърчи и разшири възможностите на хората с интелектуални затруднения да бъдат приети и вкючени в своите общности. Днес отборът на „Хасково 2012” игра с ленти „Аз подкрепям Спещъл Оплимпикс България”.

Анета Кутелова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини