Българка стана шампион по баскетбол в САЩ

След регионалната титла на щата Илинойс българката Анастасия Караиванова с Голдън Ийгъл спечелиха и финалите на националното първенство на NJCAA DIII на САЩ. 20-годишната баскетболистка е основен ас в тима от Рок Валей Колидж.

Отборът на софиянката стигна до шампионската титла след продължение и трудна победа с 57-49 над Роксбъри Комюнити Колидж, „Тигриците” от щата Масачузетс. 

На четвъртфиналите и полуфиналите „Орлиците” преодоляха сътветно Брукдейл Комюнити Колидж със 74-46 и домакините от Мохаук Комюнити Колидж от щата Ню Йорк с 68-47 .

Българката, която е новобранка и единствена чужденка този сезон, беше в титулярната петица и в трите мача от четвъртфиналите до финала. Отличи се средно с по 5 борби и 100% от изпълнение от фаул, така допринесе за 4-та шампионска титла на Голдън Игъл и треньорката им Мисти Опът за последните 6 години.

Анастасия Караиванова е на 20 години, шампионка и вицешампионка със Славия и Рилски спортист в държавните първенства за кадетки. Възпитаничка е на Надка Голчева, Иван Лепичев и Красимира Банова. Играла е и за девическите формации на Левски и НСА.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини