Няма краен срок колите с газови уредби да минат на преглед

Всички граждани, които имат автомобили с газови уредби, нямат основание да се притесняват. Няма крайни срокове за това те да минат на преглед за газовите уредби и да отидат в КАТ за регистрация. Прегледът на газовата уредба ще се извърши, когато преминават нормалния си годишен технически преглед.

Това каза на пресконференция Димитър Ганев, изпълнителен директор на ИА „Автомобилна администрация” при представяне на новите изисквания, свързани с Наредба Н-3 за изменение на конструкцията на регистрираните ППС, както и новия ред, според който автомобилите с газови уредби трябва да минават през технически пунктове за одобрение на конструктивната промяна, предаде „Фокус”.

„Нещата не изглеждат толкова страшни, колкото се струват на някои хора. Притеснението, което произтече, е от факта, че от 2 март 2014 г. влиза в сила текст, съгласно който автомобилите, които имат промяна в конструкцията, ще трябва да минават преглед на техническа служба. Създаваме организация, при която всички около 850 действащи пункта в цялата държава ще могат да извършват този преглед на автомобилите”, посочи Ганев.

 
Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини