Състезание за каръци по Марица

6-годишният Стоян Чолаков бе сред ентусиастите, но слуката не го спохождаше

В истинско състезание на каръците се превърна риболовният турнир в Симеоновград в чест на празника на града 6-ти декември. Понеже тогава е делничен ден и въдичарите обикновено са на работа, местната община реши да го организира днес. Събраха се 27 души, но за цялата първа половина на деня бяха хванати едва 2 рибки, от малки по-малки.

Сполетя ни най-голямата каръщина откакто се помня като рибар. Добрата новина е, че ще има много победители, иронично коментира рибар на име Васко. Както повечето от колегите и той бе с празно кепче. Мърмореше някакви заклинания за улов и разхвърляше захранка, но явно рибата не бе гладна.

За рибарите няма нищо по хубаво от лошото време. Затова въпреки проливния дъжд те нарамиха такъмите и се заселиха покрай реката. Уж този вир бил благодатен, ама друг път, разочаровано коментираха въдичарите. За отбелязване бе, че сред тях имаше цели 10 души под 18 години, начело с най-малкия участник – 6-годишния Стоян Чолаков. На другия край във възрастовия диапазон бе 65-годишния Атанас Атанасов. Пред липсата на слука обаче и двете възрастови групи бяха абсолютно равни. Историите за рибарски подвизи щяха да почакат за нов повод.

ГХристов

Момчето опита и седна и взе тази-не кълвеше
Такова бе положението и при останалите
На рибарите не им оставаше нищо друго освен да посрещат с усмивка липсата на късмет

Това беше уловът за деня
Някои започнаха сухи тренировки за друго занимание
Кметът Пейчо Стайков не можа да донесе късмет
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини