Изсипаха 16 тона помощи за бежанците

Доброволци разпределят топлите дрехи за нуждаещите се

Два тира с 16 тона помощи за бежанците от лагера в Харманли бяха разтоварени в събота и неделя в центъра. Наблегнато бе главно на храни и топли дрехи и обувки, необходими за зимата. Освен пуловери, имаше палта, ватирани якета, дори и подплатени камуфлажни кожуси, като тези, които носят ловците. За разлика от други подобни дарения, сега нямаше бой или скандали между бежанците.
Доброволци от цялата страна разпределяха пристигналите помощи. Специално внимание бе обърнато на децата, които повсеместно вече са облечени с топли дрехи и обувки. Организатори на дарението са гражданската инициатива „Приятели на бежанците”, в която участие са взели и някои политици. Те са заделили лични средства за закупуването на част от стоките.

Освен дрехи в легара в Харманли вече имат и нещо монго по необходимо. Лекари в кабинети, които ще преглеждат неотложните случаи, за разлика от спешните с които ще се занимава командиравоната линейка от бърза помощ. Медицинските лица са от организацията „Лекари без граница”, за които са отделени цели 4 кабинета в новоремонтираните помещения на бившия механизиран батаьон. В кабинетите ще се преглеждат с предимство деца до пет години, бременни, майки, които кърмят. Сред бежанците се формираха доброволчески групи, които ще съдействат на лекарските екипи.

Г.Христов

Помощите пристигнаха с два тира
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини