Ще уволняват чиновници, които участват в антиправителствени протести

Премиерът Пламен Орешарски заяви на среща с гражданските организации в МС, че държавни служители, които участват в антиправителствените протести, ще бъдат освобождавани от работа.

Орешарски допълни, че има хора на държавни длъжности, които все още са на работа, въпреки че за тях е потвърдено, че са участници в събитията пред Министерския съвет, предаде Дарик радио.

Имало и други, за които, по думите му, има оперативни данни.

„По отношение на длъжностни лица, за които вие казахте, че има информация, че работят срещу правителството - стремим се да подбираме най-добрите кадри, сигурно не винаги успяваме, за да може да освобождаваме администрацията от политически пристрастни фигури", каза на присъстващите премиерът.

Той подчерта, че ще се въздържи от имена, защото не било хубаво непотвърдена докрай информация да се изнася публично.

По думите му саботирането на дейност, на което и да е ведомство, не е най-добрият начин всеки държавен служител да служи на държавата си.

"Мисля, че той прави обратното в такива случаи", каза още Орешарски.

В събота по обед БСП и ДПС органзизират митинг на Орлов мост в подкрепа на кабинета "Орешарски". Мобилизират се хиляди, включително кандидати за държавна служба.

Точно по същото време ГЕРБ ще проведе антиправителствен протест в Пловдив.

От партията на Бойко Борисов обявиха, че се опасяват от кървави сблъсъци в София, защото в събота ще се проведе и футболната среща "Левски"-ЦСКА.

Левицата и ДПС обаче заявиха, че не очакват ексцесии.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини