ГДБОП е била „черна дупка”, каза и главният прокурор

Прокуратурата ще изяснява откъде и откога бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е имал информация за сигнала срещу Христо Бисеров. Главният прокурор заяви, че споделя мнението за заместника си Борислав Сарафов, че ГДБОП е управлявана като „черна дупка”.

Сарафов каза това преди два дни в интервю за в. "Преса". Според него информационният поток е потъвал в ГДБОП, след което информацията, подавана към прокуратурата, е филтрирана и селектирана по преценка на ръководството на службата.
Цацаров обясни, че направена ревизия в бившата служба на МВР показва, че "вън от рекламните акции има доста откровено бездействие", цитират го БТА и "Фокус".

По някои направления работата на ГДБОП съзнателно е затихвала, а по други - съзнателно е била активизирана, по думите на главния прокурор.
Шефът на ДАНС Владимир Писанчев каза, че още преди година е имало сигнал срещу Бисеров в ГДБОП и след като сега службата премина към ДАНС, той е разпоредил вътрешна проверка за това, че сигналът е бил забавен.

Обвинител №1 гарантира, че от прокуратурата теч на информация няма.

Цветанов отрече да са спирани сигнали.

Цветан Цветанов заяви, че не е била забранявана проверка срещу Бисеров, чието име никога даже не било коментирано, докато е бил министър. Цветанов определи като манипулация информацията, че сигналът срещу бившия заместник-председател на парламента е постъпила в ГДБОП през 2012 г. Според него сигналът е постъпил преди дни. Ексминистърът твърди, че не е имало чадър за когото и да било, в това число и върху Христо Бисеров.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини