До 20 ноември: Подписваме договора с австрийците за бездомните кучета?

От една година вървят преговори с австрийска неправителствена организация, която да поеме част от ангажимента за бездомните кучета в тукашния приют

До 20 ноември 2013 г. се очаква Община Димитровград да подпише договор с австрийската неправителствена организация, която ще поеме част от грижите за бездомните четериноги тук. Договорката е постигната на среща, проведена вчера в София.

Както писахме преди седмици, от началото на ноември в ход са последните уточнения с международната организация, която поиска да помогне за справянето с проблема с безстопанствените кучета.

Зам.кметът Светослав Стойков коментира, че ако след тази дата не бъде подписано конкретно споразумение с чужденците, Общината сама ще поеме грижите за кучетата, като евентуално заложи средствата в бюджета за догодина.

"От ноември 2012 година водим разговори с австрийците, надявам се, че ще спазят обещанието си и до 20 ноември договора ще е факт", заяви още Стойков.

Припомняме, че приюта за четериноги на изхода за Хасково вече е ремонтиран и готов, но не работи. Още преди година стана ясно, че чужденците ще помогнат със специализиран автомобил и консумативи в тукашния приют.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини