Помощ!!! Пернишкият ТЕЛК изнудва инвалид!

"Това е зов за помощ от един пострадал човек на който на всяко явяване в ТЕЛК Перник лекарката която му определя степента и срока на инвалидноста му се подиграва като всеки път му сваля както процентите така и срока на решението му като инвалид и то поради простата причина,че не слага между документите някоя тлъста банкнота с която да ощастливи лекарката и тя с щедро сърце да му вдигне колкото му се полага процента на инвалидност!"

Това пише във Фейсбук нашият читател Валентин Георгиев от Перник. Той е създал група във Фейсбук, която се казва "Всички които са недоволни и ощетени от ТЕЛК в България". В нея той пише следното: "От няколко Милиона във фейсбук - само малцина, които се броят на пръстите на едната ми ръка ли се престрашиха да подпишат подписката? Това сме ние българите! На маса и насаме уста отваряме по голяма от устата на крокодила и коментираме ли надълго и нашироко,но дойде ли яйцето на дупето всички си слагаме най-широкото тиксо което имаме на устата и памук в ушите и нито сме чули нито сме видели! Благодаря Ви за откровеността!"

Съд за такива които искат и последните стотинки от джобовете на инвалидите за да си напълнят и без това тлъстата си банкова сметка. Моля за вашето внимание и вашата реакция! Трябва ли такива лекари да работят и да се облагодетелстват за сметката на голйо/инвалида/? След като прочетете внимателно писмото ще разберете за какво става на въпрос:

През 1998 година бях опериран от тумор на тестис. Личният лекар ми даде документи, за да бъда освидетелстван в ТЕЛК и да ми бъде дадена група и процент за инвалидност. Предадох всички необходими документи и след известно време ме извикаха за освидетелстване в ТЕЛК. Първото ми освидетелстване беше за една година с 80% инвалидност за срок от една година, след тази една година бях за пореден път извикан и какво беше учудването като докторката, която даваше процентите за инвалидност ми беше намалила процентите на 75% с три години валидност на решението. Тази година изтекоха тези три години и за пореден път бях извикан и този път беше върхът, когато за пореден път ми беше намалена трудоустроеноста на 65% и срока на решението вече стана две години. Мислех да подам молба зa преразглеждане на моята инвалидност, но от личен опит и от приятели бях чул, че само ще се разкарвам без да има ефект и по принцип това, което е преценено от докторите в ТЕЛК-Перник същото потвърждават и докторите в главния НЕЛК и се отказах. Искам да ги попитам чрез вас докторите от ТЕЛК-Перник: - Може ли човек които е опериран от тумор да бъде излекуван и да бъде дееспособен и за работа, и за всичко и дали ще се възстанови този орган, който ми беше изрязан по време на операцията?
Моля за вашето съдействие, тъй като ми писна лекарката, която ми определя процента инвалидност да ме гледа в ръцете и да се надява между документите да има някоя тлъста банкнота като, че ли банкнотата определя степента за инвалидност, а не документите от изследванията които бях предоставил. Моля да откликнете на молбата на един инвалид с операция от Тумор и с химиотерапия. От тази химиотерапия сега си нося последствията - Отпаднаха ми почти всички зъби и косата повече от пет сантиметра не мога да задържа защото след това почва да окапва от темето ми и вече от малко се задъхвам и съм с голяма отпадналост. Разбира се, че ще застана пред камерата и дано вече свършат тези мъки, заради които съм подложен от ТЕЛК-Перник дълги години. Само се моля да не се действа на принципа като първо се изпраща запитване до лицата който ще бъдат обвинени и ако те си дадат съгласието да бъдат омаскарени пред камерата тогава да дойде снимачния екип и се започва репортажа, а ако не са съгласни молбата на ответника да му бъде оказана помощ остава без последствия!

Вие сте моята последна надежда. Благодаря ви предварително! Разведен съм и живея с 18 - годишната си дъщеря. Взимам инвалидна пенсия от 126 лева. За да закърпя семейния бюджет работя по частно, но в последно време работата е понамаляла. Изпращам ви линк в който ясно и категорично се казва какви са новите разпоредби но явно ТЕЛК Перник е в друга държава,друга планета или може би е в друга галактика/измерение/.Това е линка:

http://www.ekipnews.com/news/bulgaria/obshtestvo/invalidite_shte_poluchavat_pozhizneni_resheniq_na_telk/99125/

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини