ОбС Харманли се отчита на 9 септември: 213 решения за година

213 решения са били приети от Общинския съвет в Харманли за 1 година. Това става ясно от отчета на Съвета, публикуван днес на сайта на общината. Рапортуваният период обхваща времето от август 2012 до септември 2013 година.

Едно от решенията – за създаване на Общинско предприятие „Чистота”, е било оспорено от областния управител пред Административния съд в Хасково. Оспорването е отхвърлено от магистратите.

През годината са били приети 4 нови наредби, а много от съществуващите са били променяни и допълвани. Изцяло нови нормативни актове са „за управление, придобиване и разпореждане с общинско имущество“, „за реда и условията при отглеждане на животни в населените места на община Харманли“, „за реда и начина за изпълнение на заповеди за поправяне, заздравяване или премахване на сгради/строежи или части от тях на територията на община Харманли“, „за определяне на вида, отличителните знаци, условията и реда за получаване, сроковете за износване на униформеното представително и униформеното теренно облекло от служители в ОП „Горска компания”.

Беше дадено съгласие и за кандидатстване по редица европейски програми.

Шефът на ОбС Харманли дава добра оценка за работата на Съвета: „Работата на ОбС-Харманли се отличаваше с необходимата активност и отговорност от общинските съветници. Процентът на отсъствалите от заседания на комисии и на ОбС съветници е нисък, а отсъствията са по уважителни причини“, пише д-р Пламен Делчев

Harmanli.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини