Заради заобикаляне на закона служители в МТСП са взимали до 50 хил. лева годишно

Между 35 хил. и 50 хил. лева годишно са получавали служители в Министерството на труда и социалната политика (МТСП). Това заяви социалният и трудов министър Хасан Адемов.

Адемов посочи, че това е ставало по няколко договора за назначение. Пример в това отношение е бил бившият главен секретар на МТСП, който сега е в отпуск, но ще бъде освободен веднага щом се върне.

Общо близо 30 служители в МТСП са назначени по нелегален начин. Договорите на всеки един от тях в момента ще бъдат разгледани. Ако се констатират нарушения, ще бъдат освободени,” допълни Адемов, цитиран от bTV.

Министърът обясни, че по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” ведомството му трябва да усвои толкова средства, колко са усвоени през последните четири години – 322 млн. лв. до края на годината.

Известен е и екпиът на Адемов - началник на кабинета му е Севинч Касабова, парламентарен секретар е Петя Доганова, главен секретар на министерството е Стоян Стоянов, отделът за връзки с обществеността се оглавява от Мими Маринова.

 
Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини