БСП ще вдига и детските надбавки - на 50 лв.

БСП вече има подготвен законопроект за увеличаване на детските добавки на приблизително 50 лева, като това да е за всички деца в България. Това заяви пред журналисти лидерът на БСП и на ПЕС Сергей Станишев, предаде „Фокус”.

Станишев обясни, че е помолил парламентарната група на БСП да забави внасянето на този законопроект, тъй като дори и при евентуално приемане, той ще влезе в сила от 1 януари 2014 година.

Като друга причина за невнасянето сега на проектозакона лидерът на БСП посочи, че БСП държи всеки внесен за обсъждане в пленарна зала от тях законопроект да има финансов разчет, както и анализ на въздействието на този закон, за да не се стигнем до „гръмване на правителството”.

„От първия ден от работата на кабинета независимо от огромните финансови трудности и от опразнената хазна, г-н Пламен Орешарски и правителството като цяло се опитват да покажат много ясна социална ангажираност. Факт е, че това, което обещавахме тогава, че ще се направи, дори е направено в ускорени срокове”, отбеляза Сергей Станишев и призна, че не е бил сигурни дали промяната в помощите за деца до 2-годишна възраст могат да станат факт от първи юли, заради липсата на пари.

"Оставка на правителството не се дава по интернет. България има легитимни институции", заяви Станишев в отговор на въпрос. Допуснахме тежка политическа грешка, а обществото ни вече е доста чувствително и изострено по проблеми, когато се защитават публични интереси, продължи той.

На Консултативния съвет вчера единствената причина да няма общо становище, е в това, че партия ГЕРБ от първия ден на работа на НС не признава този парламент и работи за нови избори, защото не им изнася. Затова сега ние и правителството ще трябва да уверим хората, че сме готови да проведем всички мерки в кратките срокове, които сме обявили вече, посочи Станишев.

Лидерът на БСП получи подкрепа от съпартийците си на Националния съвет на социалистите. Никой от участниците не е оспорвал кабинета Орешарски. Няма и насрочен и извънреден конгрес на партията.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини