Преназначиха Писанчев за шеф на ДАНС

Владимир Писанчев е повторно назначен за временен шеф на ДАНС с решение на Министерски съвет от 20 юни 2013 г. Според документа той поема „функциите на председател на Държавна агенция „Национална сигурност" до избирането на нов председател на агенцията", предаде Стандарт нюз.

На 19 юни Пламен Орешарски обяви, че са му необходими между 5 и 10 дни, за да представи нова кандидатура за шеф на ДАНС. Тогава премиерът съобщи, че се обсъждат кандидатури за председател на агенцията и една от тези кандидатури е сегашният изпълняващ длъжността Владимир Писанчев. 

Владимир Писанчев стана зам.-председател на ДАНС през април 2012 година, след като Иван Драшков подаде оставка. Преди три седмици шефът на агенцията Константин Казаков подаде молба за предсрочно прекратяване на пълномощията му и от тогава Писанчев пое поста на и.д. председател.

След срещата си с вътрешния министър Цветлин Йовчев и главния прокурор Сотир Цацаров в понеделник, Писанчев обяви, че е готов да поеме председателския пост в ДАНС за постоянно.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини