Янаки Стоилов: Делян Пеевски до скоро беше удобен за ГЕРБ

Социалистът Янаки Стоилов в изявление от ПГ на КБ сподели, че не е гласувал за Делян Пеевски. Това беше решение, което групата трябваше да вземе в последния момент, каза той. Това решение е с голяма важност, защото засяга интересите на националната сигурност на България, посочи той.

По думите му колегите му в левицата дали кредит на доверие на Делян Пеевски, който сега трябва да се доказва.

Този човек дълго време действаше в услуга не само на своята партия, но и на самите вас, каза той и припомни, че част от медиите на Пеевски обслужвали и партията на Бойко Борисов. Според Стоилов, ако Пеевски се разграничи от ДПС, действията му ще трябва да бъдат оценявани според заслугите му. Не можете да сте ментори, докато сте съучастници в този процес, каза левият депутат.

Той бе категоричен, че българските граждани няма да допуснат икономико-политически обвързаности.

Това правителство трябва да покаже конкретни решения, смята още Янаки Стоилов. По думите му призивът на ГЕРБ за ВНС ги нарежда до РЗС, които са извън 42 НС. Той обвини ГЕРБ, че са безотговорни, искайки ВНС и нова Конституция.

Конституцията може да бъде съборена не от нейните текстове, а от недоверието на българските граждани, посочи Стоилов. Това е част, според него, от плана на ГЕРБ за предсрочни избори колкото се може по-скоро, за да се върнат на власт. Нека българските граждани бъдат взискателни и изискват държава, която действа резултатно, призова Стоилов.

Той настоя хората да не се влияят от лозунги, които ще разрушат държавността. Според него това, което се случва в съседните ни държави не трябва да е нашето утре.

Източник: http://news.ibox.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини