Георги Първанов: БСП се бори за убедителна победа, време е ГЕРБ да заемат резервната скамейка

Борим се не за победа, а за убедителна победа, което ще позволи реализацията на нашата програма и цели в следващото управление, каза на среща с обществеността в Димитровград президентът  Георги Първанов, който бе в региона, за да подкрепи водачът на листата на БСП Драгомир Стойнев.

„Аз съм привърженик на еднопартийното управление, но ако националният интерес изисква да се върви към коалиция е важно тя да се изгради около солидна програма и ясни, публични приоритети”, каза още Първанов.

Според него вече идва времето да потърсим параметрите на националното съгласие, какъвто консенсус бе постигнат в Германия, Италия, Гърция.

Между БСП и ГЕРБ обаче не може да има съгласие в управлението, защото ГЕРБ се омърси прекалено много и трябва да седнат на резервната скамейка в следващия мандат, смята Първанов.

„Ако си пречим сега, цената която ще платим ще бъде много висока и едва ли ще остане политик, който да продължи”, смята Първанов. Според него, ако пропуснем един такт и отидем на нови избори през есента това ще означава задълбочаване на кризата. „Презумпцията, че можем да стигнем да такава катастрофа и после с общи усилия да вървим напред, не работи”, подчерта той.

"Ние имаме нужда от държава, която да е реално съпричастна и ангажирана към проблемите на хората и да ги решава", заяви още той.

По думите му дебатът за ролята на държавата се води не само в България, но и в международен план от десетилетия. "Държавата трябва да е повече държава, а не повече бюрокрация и администрация. Трябва да създаде възможно най-благоприятния климат за развитието на бизнеса и да решава проблемите на хората", коментира Първанов.


В тази връзка е и посланието на Коалиция за България за предстоящите парламентарни избори "Да върнем България на гражданите". "Аз смятам, че хората трябва да усетят държавата като своя, като управление, което може да решава техните проблеми. Това означава, че бизнеса трябва да усети подкрепата на държавата - не като администриране, а като регулация, като отваряне на нови възможности.  Държавата трябва да бъде лоста, чрез който да се разправим с престъпността", допълни бившият президент.


Според него предизборната кампания на Коалиция за България е била най-адекватната първо от гледна точна на посланията, заложени в платформата на партията - солидни, добре аргументирани, подкрепени с конкретни факти и възможности и второ - с листата на Коалиция за България, която според Георги Първанов е най-добрата.

С обществеността в Димитровград се срещна и водачът на листата за Хасковска област Драгомир Стойнев. Очаквам натиск, натиск вече съществува, има общини, в които се тормозят хората от временната заетост – не се изплащат възнаграждения, за да се контролира вота им, има информация, че определени кметове осъществяват натиск, че се ходи от врата на врата, за да се натискат хората. Не случайно ГЕРБ е извън формацията, която ще осъществява паралелното преброяване и ще бъде гарант за едни честни избори. Вижте, срещу ГЕРБ има общ фронт по темата честни избори. ГЕРБ обедини БСП и ДСБ, ГЕРБ обедини ДПС и Атака. Все още сме демократична държава обаче.

Стойнев изрази надежда, че в деня на изборите хората ще гласуват с разума си и няма да се страхуват. "Това, което изберат на 12 май, това ще заварят на 13-ти сутринта. Поправителен няма да има! Затова е важно хората да направят правилния избор за бъдещето на България", заяви Стойнев.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини