КНДР тренира атака срещу Южна Корея

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е наблюдавал военен опит, симулиращ атака с безпилотни самолети срещу въображаема цел в Южна Корея, съобщи севернокорейската агенция KCNA, цитирана от Ройтерс.

Северна Корея засили военните си обучения в отговор на съвместните учения между Южна Корея и САЩ, които КНДР определи за враждебни.

Липсва категорична информация дали Севера разполага с безпилотни самолети. Според военен доклад, цитиран от южнокорейската агенция Yonhap обаче, КНДР се е сдобил от Сирия с подобни летателни апарати, произведени през 1970 година в САЩ, и ги е доразвил в бойни самолети.

Самолетите са програмирани с маршрут и атакуване на цели в Южна Корея, е заявил Ким Чен-ун, отбелязвайки с голямо задоволство, че нападенията, извършвани от машините, са изключително прецизни.
KCNA информира още, че той ще издаде заповеди за унищожение на военни инсталации във всяка военна зона, както и бази на САЩ в Тихия океан, ако КНДР бъде нападната.

Припомняме, Северна Корея разтрогна споразуменията за ненападение с Южна Корея, прекъсна горещата телефонна линия със Сеул и затвори общия им граничен пункт. Основният пакт за ненападение е подписан през 1991 г. и задължава двете страни да уреждат споровете си по мирен път и да избягват военни конфронтации.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини