Протестите в цялата страна приключиха за днес

Протестите в цялата страна вече приключиха. Основният им акцент - протестиращите срещу монополите блокираха гари и пътища в страната.

В София шествието се разпръсна окончателно, след като от Централна гара се върна пред президентството. Организаторите призоваха хората да се появят пред Народното събрание във вторник, 12 март, за да „изринат и изметат боклука”. „Носете си метли и лопати”, апелираха организаторите и казаха на множеството да си почине.

Днешният ден в столицата ще се запомни с блокадата на Централна гара – протестиращите слязоха на релсите и блокираха заминаването на два влака. С викове "Победа!", "Връщаме си БДЖ!", "Мафия!" и "БДЖ не се продава, нито подарява!" те изразиха много ясно недоволството си от намерението на Агенцията за приватизационен и следприватизационен контрол да продължи процедурата за приватизация на БДЖ "Товарни превози", пише БГНЕС.

Близо 5 хиляди протестиращи блокираха за 20 минути движението на жп гара Варна. Предвождани от рокери и кукери те тръгнаха на шествие по варненските улици в посока до жп гарата, където отново блокираха пристигащи и заминаващи влакове. Днес е 29-ият ден от протестите във Варна. Недоволните граждани скандираха "Мафия", "Искаме си БДЖ" и "ТИМ – вън!" и "Пламен изгоря, за да подпали ТИМ".

В 13:15 часа днес протестиращите срещу монополите в Благоевград се изтеглиха и освободиха двете платна на главния път Е-79. След като движението по пътя бе блокирано в продължение на 35 минути, протестиращите, които бяха около 500, се насочиха към сградата на ОД на МВР, където поискаха оставката на началника на благоевградската полиция комисар Георги Костов.

В Русе организаторите на протеста се обидиха на обвиненията в Интернет, че служат на чужди интереси. Протестът там завърши след само час. В Пазарджик положението беше подобно – имаше кратко шествие в центъра на града, но без да се стига до напрежение. В Пловдив някои от протестиращите поискаха оставката на кмета Иван Тотев.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини