Блокади ще спират движението по пътя към Гърция

И през днешния ден в Югозападна България движението ще е затруднено. Причината - три блокади на главен път Е-79, предаде БГНЕС.

Блокадите ще бъдат разположени в Благоевград, Дупница и Джерман/

"В 11 часа се събираме пред общината и тръгваме към Е -79, всички на магистралата", призова снощи в 23 часа чрез профила си във Фейсбук Людмила Манова, водач на протестите в Благоевград. Ако успеят, това ще бъде втора блокада на ГП Е -79 в Благоевград. На 17 февруари над 2 000 протестиращи разкъсаха полицейската блокада и окупираха за 2 часа пътя за Гърция. Близо 6 часа пък продължи блокадата на Е -79 същия ден в Дупница.

В сряда - 6 март, в Деня на национален траур, стотина от протестиращите блокираха за 30 минути кръговото кръстовище до полицията в Благоевград. Наредени в кръг всички запалиха свещи в памет на самозапалилия се Пламен Горанов от Варна. Блокада на Е -79 се готви за днес в 12 часа и в село Джерман, на 3 км. след Дупница в посока Благоевград. Местните хора протестират срещу изграждането на депо за отпадъци край Джерман. По традиция и в Дупница протестиращите ще се опитат да изградят отново барикада и блокират пътя при квартал в района на град Дупница.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини