Контрабандни цигари, парфюми и обувки стопирани на Капитан Андреево

През последните десет дни митническите служители на МК Капитан Андреево са задържали 6190 кутии цигари или 123 800 къса и 60 кг тютюн за пушене. Малко повече от половината от задържаните цигари 3309 кутии и 30 кг тютюн са разкрити и задържани при щателни митнически проверки, извършени по метода на анализ на риска. За тях са съставени 47 акта за установяване на митнически нарушения, съобщават от Митница- Свиленград.

От 101 преминаващи пътници са иззети 2 881 кутии цигари и 30 кг тютюн за пушене тъй като акцизните стоки са превишавали нормата на безмитен внос.


Само за последните три дни митническите служители са задържали поради съмнения за нарушение на Закона за марките и географските означения 588 флакони парфюми и тоалетни води. Ароматите са открити в турски и румънски граждани, при проверка на два автобуса, пътуващи от Турция през България за Румъния.

При прилагане на мерките по защита на интелектуалната собственост при същата проверка са задържани и 222 чифта спортни обувки. За случаите са уведомени правопритежателите на търговските марки.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини