ЧНГ в Хасково: от минус 18.5 до плюс 17.1 градуса, 2013-а по средата

Около минус три градуса се очаква да покажат термометрите в Хасково в новогодишната нощ, прогнозират от местната метеорологична станция. Поради липсата на силен вятър обаче няма да се чувства особен студ. С други думи, предстои една спокойна, приятна и тиха Нова година. Тиха от метеорологична гледна точка, разбира се, от пиротехническа се очакват обичайните пукотевици.

Мразовитият рекорд сред новогодишните нощи в областния град се държи от 31 декември 1941 година, когато термометрите са показвали минус 18.5 градуса. През 1978-а пък е било най-топло – цели 17.1 по Целзий.

Далечната 1940-та държи рекорд за студ на 1 януари – минус 14.3 градуса. Топлият рекорд за първи ден на годината засега е на 2010-а – пролетните плюс 17.8.

Минималната температура тази сутрин в Хасково, измерена в 8 часа, е била минус 1.8 градуса. Очаква се през деня да се постопли, до 3-4, може би дори до цели 5 градуса. Над областния град преди обeд се показа и слънце, което прави времето още по-приятно.

Няма затворени пътни участъци в региона, рапортуват от Областното пътно управление. Няма въведени и временни ограничения за движение на МПС. Частично заледяване е имало през нощта на пътния възел на изхода на Хасково към Димитровград. В 4 часа са изпратени машини, които са опесъчили участъка, допълват от Пътното. Дежурните не очакват съществена промяна в пътната обстановка. Всички пътища са проходими, но при зимни условия, напомнят от Пътното.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини