Застудява! Не забравяйте чадъра – възможни са градушки

През денонощието от запад на изток премина студен атмосферен фронт. Облачността е значителна и на много места, първоначално в Западна България, а по-късно и в останалата част от страната ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури.

Възможни са и градушки, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Вятърът ще се ориентира от северозапад, главно в Дунавската равнина ще се усили и с него ще нахлува по-хладен въздух. Максималните температури ще са предимно между 22 и 27 градуса, в София около 20 градуса.

Атмосферното налягане е малко по-високо от средното за месец юни и ще остане без съществена промяна.И над планините облачността ще е значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. В отделни райони, главно в Рило-Родопската област, валежите ще са интензивни и значителни по количество. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Над Черноморието облачността ще е значителна, на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток, но след обяд ще се ориентира от северозапад, ще се усили и ще е умерен. Максималните температури ще са 22 -27 градуса. Температурата на морската вода е 19-23 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини